sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Ikääntyminen ja scifi

Luen forensic anthropologist Bill Bassin elämästä ja erityisesti the Body Farmina tunnetusta testialueesta kertovaa Death's Acre - Inside the Legendary Body Farm. Loputtoman kiehtovaa. Se on mun haaveammattini numero yksi, jopa ennen arkeologiaa. Ollapa vain hiukan - okei, tosi paljon - käytännöllisempi ja fiksumpi.
Luen myös uusiksi Jack McDevittin Eternity Roadia. Kirja josta haluaisin tykätä, ja jonka premissi vetoaa minuun kovasti - toteutuksessa jää kuitenkin jotakin puuttumaan, en innostu tällä uusintayritykselläkään. McDevittin The Engines of God sen sijaan on yksi kaikkien aikojen lemppareitani. Ehkä pitää suosiolla vaihtaa tuo Eternity Road siihen tälläkin lukukerralla.
Yleisesti ottaen scifin lukeminen on viime vuosina jäänyt mulla pahasti ja omituisesti paitsioon. Jotenkin ikä on vienyt poispäin siitä, muille spekulatiivisen fiktion alueille. SpecFic on yhä kaikkein ominta kirjallisuuttani (vaikka pelottava mainstream onkin ottanut jalansijaa maailmassani), mutta ei enää scifi. En tiedä kuinka siinä oikein niin kävi.
Farscape-projekti on edennyt rivakasti jaksoon 2.03, "Taking the Stone", jolle myönnän juhlallisin menoin Kaikkien Aikojen Turhimman Tv-sarjan Jakson palkinnon. Olipa aivan eksoottisen huono. Toivottavasti jaksoa käytetään opetusmateriaalina käsikirjoituskursseilla. Kids, please do not do this. Ever.

2 kommenttia:

Harri kirjoitti...

Niin, arkeologiksihan sinä taasen olet liian lyhyt.

Varsinaisesti mun piti kylläkin kiittää tästä pienestä avustasi matkallani viimeiseksi blogittomaksi länsimaalaiseksi.

Taijamai kirjoitti...

Hold the fort, Harri, hold the fort!