keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Taijamai turisteeraa

Seuraavaksi pakollinen matkaraportti niiltä tylsemmiltä osin, jotka eivät liity punttaamiseen.
Nähtiin British Museum, Natural History Museum ja St. Paul's (viimeinen vain ulkoa käsin, koska pyytävät hulppeat yhdeksän ja puoli puntaa siitä, että tulisin sisään). Lopun aikaa nähtiin itse kaupunkia, ja se oli parasta.
Tube on loistava, eikä siellä edes kykene eksymään, paitsi ehkä sillä tavalla että puristaa silmät tiukasti kiinni, laittaa kädet korville ja sanoo laa laa. Sillä lailla saattaa onnistua olemaan osumatta perille, mutta muuten ei. Koettiin yksi kunnon tungoskin siellä, sellainen missä seisotaan naama jonkun kainalossa ja jonkun maha omaa selkää vasten. Lomalla kun oltiin, olin tästäkin melko lailla riemuissani. ("Juna on puoli tuntia myöhässä? Hienoa! Me ei mahduta sinne sisään? Loistavaa! Me ei pystytä hengittämään siellä? Mahtavaa! Me ei päästä ulos sillä asemalla kuin haluttiin? Parasta ikinä!")
Bussit olivat haasteellisempia, ja myös hyvin hälyttäviä, koska lontoolaiset ajavat kuin itsetuhoiset mielipuolet ja heittäytyvät bussien eteen kaikilta suunnilta alati. Plussana kuitenkin se maaninen ilo, jota aiheuttaa asioiden näkeminen ikkunasta. ("Katsokaa, TALO!")
Summa summarum: ajeltiin paikasta toiseen, ja minä ostin kahvia kioskeista ja kojuista. Sitten mentiinkin pois. Loistavaa oli.

Ei kommentteja: