sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Elämän käyttöohjeet

Isona aion julkaista bestseller-teoksen, joka sisältää elämänohjeita. Tärkeitä, käytännöllisiä, filosofisia ja kiivaasti koettuja opetuksia meidän jokaisen elämään. Olen koonnut materiaalia jo vuosia.
Älä kaada punaviiniä lakanoille.
Älä hengitä sisään kahvijauhetta.
Älä pudota e-pilleriä viemäriin.
Älä kaada kahvia lakanoille.
Älä vedä ylähyllyltä päällesi terävää esinettä.
Älä kaada punaviiniä kannettavaan tietokoneeseen.
Älä kaada pastaa pois veden mukana.
Älä pudota kirjaa naamallesi lukiessasi sängyssä.
Tiedän, että elämä ilman tätä kirjaa on silkkaa vaellusta varjojen laaksossa. Siksi halusin nyt antaa tämän pienen annoksen tukea ja apua kantamaan meitä kaikkia siiheksi, kun opas on valmis.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Näen tämän seikan selkeämpänä kuin selkokielinen aapinen. Eli siis hämmästyttävän selkeänä.

Taijamain merkittävinä oppeina on mainittu "punaviini" kahdesti sekä myöskin oleellinen instrumentti "lakana" kahdesti. Vielä useammin mainitaan nesteen kaataminen. Kertaalleen nämä kiteyttävät asiat on mainittu jopa yhdessä ainoassa elämänohjeessa: "älä kaada punaviinia lakanoille". Tämän on merkittävä jotakin. Jotakin tärkeää.

Itse koen jonkinlaista salaista riemua ja hiljaista onnea siitä, etten lahjoittanut Taijamaille joululahjaksi yhtään lakanaa enkä kaatonokkaa. Se kolmas elementti tässä asiassa minua nyt kovasti huolestuttaa ja toivoisinkin, että voisin mitä pikimmin auttaa sen hävittämisessä. Ettei vain tule sanomista.

Taijamai kirjoitti...

Voin sanoa vain, että tämä huoli lämmittää sydäntäni. Tai no, voin sanoa myös sen, että joululahja lämmittää myös sydäntäni ja vilkastuttaa ääreisverenkiertoani. Hävittämisen suorittaa luottoelimistöni äärimmäisen ekologisesti ja jossakin määrin turvallisesti. Itse toivon, että Juha T on silloin paikalla.

Unknown kirjoitti...

Tämä piristi kummasti. Miten olenkaan pärjännyt ilman...